NOTA DE PREMSA

En el Dia Mundial de l’Alimentació el Pont Alimentari combat el malbaratament d’aliments

Una vintena d’entitats i empreses col·laboren per aprofitar els excedents del sector de la restauració i del comerç d’alimentació.
1.722 racions de menjar cuinat aprofitades, 438 kg d’excedents alimentaris redistribuïts i 8 entitats receptores amb més d’un miler de beneficiaris a la ciutat de Barcelona.

Barcelona, 16 d’octubre de 2015
Avui, Dia Mundial de l’Alimentació, el Pont Alimentari alerta sobre la necessitat de reduir el malbaratament d’aliments i fa un primer balanç de resultats de la contribució d’aquest projecte.

El Pont Alimentari, impulsat per Fundació Prevenció Residus i Consum i Fundació Banc de Recursos, és una iniciativa que pretén reduir el malbaratament alimentari i alhora sensibilitzar la població.

1.722 racions de menjar cuinat aprofitades, 438 kg d’excedents alimentaris redistribuïts i 8 entitats receptores amb més d’un miler de beneficiaris a la ciutat de Barcelona és el balanç de la prova pilot de tres mesos del Pont Alimentari, que va engegar amb una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat el passat mes de gener i que durant el curs 2015-2016 podrà emprendre una nova etapa gràcies al suport econòmic de la Fundació “la Caixa”. En aquesta segona fase, s’espera augmentar el nombre d’empreses i entitats adherides i ampliar l’abast geogràfic del projecte més enllà de la capital catalana. A més, també volem reforçar la sensibilització envers el malbaratament.

Fins ara, ja són 9 els establiments d’empreses i institucions donants (com Casa Asil Sant Andreu del Palomar, F.Roca i Bonpreu) i 14 les entitats (com Associació Acció Hospitalària, Federació Catalana de Famílies Monoparentals, Can Salaam, DISA 9barris, entre d’altres) que s’han afegit al projecte, tot i que algunes encara estan en espera que els puguem assignar donant atenent a criteris d’adequació i proximitat.

Recursos audiovisuals

Vídeo teaser per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentar.

Podem enviar-vos-el en alta qualitat o el podeu descarregar aquí http://youtu.be/tXP28peFQ8g

També tenim recursos fotogràfics del Pont Alimentari.