Els carbohidrats són uns dels nutrients principals i representen la font d’energia més important del cos humà. Provenen, principalment, dels llegums, els cereals i els tubercles.

La glucosa que es genera quan consumim carbohidrats és absorbida de manera lenta i beneficiosa pel nostre organisme. 

En els nostres menús oferim la opció de pa integral i treballem en la línia d’incorporar més productes integrals ja que, aquests, afavoreixen una absorció més lenta.

Cal vigilar amb els sucres senzills, de ràpida absorció, perquè diversos estudis han associat dietes amb alt contingut en sucres “no saludables”amb el risc de desenvolupar diverses malalties metabòliques.

En aquesta línia, l’Agència de Salut Pública de Catalunya recomana reduir la ingesta de:

  • Sucre refinat i cacau en pols.
  • Llaminadures i prioritzar com a alternativa la fruita seca crua o torrada sense sal.
  • Begudes ensucrades i prioritzar el consum d’aigua.
  • Brioixeria i la pastisseria i prioritzar el consum d’entrepans