Des de fa uns anys que, conjuntament amb tres escoles, participem en el programa educatiu Ens ho mengem tot, adreçat a les escoles de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari. L’activitat permet repassar el significat de conceptes com quilòmetre 0, aliments de proximitat o petjada ecològica.

La campanya, que pren com a punt de partida la “Guia per evitar el malbaratament alimentari: Pensa, compra, cuina, menja” publicada per l’Ajuntament de Barcelona el novembre del 2011, s’emmarca en les activitats adreçades a la xarxa d’escoles i centres integrants a “Escoles + Sostenibles” i que s’inscriu en el Pla de Prevenció de Residus de Barcelona.

Des del mes de gener fins al maig, una setmana al mes, els centres proposen un seguit d’accions per

-Conèixer la procedència dels aliments que es consumeixen al menjador escolar,

-Quantificar el malbaratament de l’aliment, si és que n’hi ha,

-Difondre consells per evitar aquest malbaratament i

-Analitzar la petjada ecològica dels aliments malbaratats.