Ja fa 8 anys que vaig arribar a l’escola . Recordo l’emoció d’aquells primers dies de curs de l’any 2008. Les carones de sorpresa dels infants…

VISCA! Quines vistes tan privilegiades! Miro des de dalt i veig les cares somrients i satisfetes d’ el Jan, l’Arlet i la Bruna. Avui, aquests petits s’han superat.

“Maria, que t’he enxampat!” – Sento al costat les riallades de la Carlota, una de les monitores que cada dia ens acompanyen. Estirada al terra, juga a cartes amb el Pau i la Maria. Crec que un dels dos trapelles intentava fer-li alguna trampa… La Carlota va jugant i, alhora, segueix amb els seus ulls vius a tots els infants i joves. No perd detall de tot el que va passant al seu voltant.

I envoltat de coixins, al Racó del Chill-out, observo el Miquel. Ahir va acabar exultant (i ben suat!) en un torneig de bàsquet que organitzava el David, un altre dels monitors. I, mira’l ara, que concentrat el veig, immers en les pàgines d’aquell llibre.   

Mira, ja els tenim aquí: els que mai fallen! Arriben puntuals cada migdia al Racó Creatiu, i cada dia surten amb alguna manualitat: una polsera de fils, un collage amb fulls de colors, un dibuix amb ceres… Fan anar les tisores, els fils de colors, els pinzells i les cartolines sense parar.

“GOOOOOOOOOL!!!” A fora sento els crits eufòrics d’uns infants… diria que algú ha marcat el “golàs” de la seva vida!

M’encanta veure’ls així, barrejats, retrobant-se, jugant… van a classes i cursos diferents. Quin goig veure’ls aquí arreplegats, compartint partides d’escacs i carreres de cotxes! Els més petits s’ho passen genial imitant el joc dels grans… i els grans, encara més, esgarrapant moments per tornar a jugar com a petits!   

M’agrada observar el seu joc, des d’aquí dalt, coronant aquest cim. Avui sóc la peça de fusta més feliç i sortosa de la meva capsa: el Jan, l’Arlet i la Bruna no acostumen a posar-me dalt de tot dels seus castells de fusta. Això no depèn de mi, jo no puc decidir quin lloc vull ocupar, què vull veure ni què fer. Quina llàstima…   

Com d’important és poder TRIAR… !