El passat 18 d’octubre de 2023 vam presentar oficialment el nostre primer Pla de prevenció i malbaratament i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA). Una de les iniciatives que emprenem en el marc d’aquest pla, més enllà de les estrictament obligatòries, és fer pedagogia del mateix amb els infants a l’espai migdia. Així comença a Jesuïtes Gràcia-Col.legi Kotska el Pensa, Menja, Actua, evolució d’un projecte anterior anomenat Li Direm al Martí quants cigrons hem menjat.
Pensa, menja, actua és el projecte que té com a objectiu prevenir i reduir el malbaratament alimentari conscienciant als infants de la quantitat de menjar que necessiten a l’hora de dinar i pesant el que queda al plat per fer seguiment d’un aliment concret.
Al Kotska ens acompanya al menjador una titella de cigró molt esperada pels infants i que representa el nostre aliment escollit per aquest curs.
Amb aquest objectiu aconseguim de manera lúdica i propera:
- Motivar per gaudir de la varietat del menú.
- Relacionar el que mengem amb la salut.
- Conèixer l’origen i recorregut dels aliments.
- Valorar la feina de les persones que intervenen en el procés fins arribar al plat.
- Conscienciar de l’impacte del malbaratament alimentari en el nostre entorn.”