Sota el paraigua del Gota a Gota per la Sostenibilitat, agrupem projectes, accions i iniciatives que fem en matèria de RSC. Aquesta setmana hem posat en marxa el projecte iogurt, residu zero en algunes de les escoles que gestionem a la zona del Vallès i Maresme i la nostra intenció és estendre aquesta iniciativa a totes les escoles gestionades per nosaltres. Hem començat a servir iogurt ecològic, sense generar residus, convençuts que aquesta prova pilot donarà bons resultats que ens permetran continuar avançant i aplicant aquest model a les altres escoles. Som la primera empresa del sector a impulsar una iniciativa d’aquestes característiques que, a més, és una aposta clara per treballar directament amb els productors.

El iogurt arriba en recipients d’acer inoxidable, de 4 kg i sense sucre. Això ens permet servir a cada nen o nena la quantitat que desitgi, evitant d’aquesta manera que es desaprofiti la quantitat que no es menjarien. També ens dona la possibilitat de decidir la quantitat de sucre que afegim, encara que molts cursos ja estan prenent el iogurt sense sucre. A més, és important remarcar que el dia de la setmana que servim iogurt als menús escolars deixem d’utilitzar 1.400 envasos d’un sol ús amb la seva corresponent tapa. 1.400 envasos menys cada setmana! L’impacte que tenim les empreses de restauració col·lectiva a les nostres decisions de compra i gestió és molt gran.

Nosaltres ens encarreguem de la higienització dels recipients perquè el nostre proveïdor els torni a fer servir. La inversió en el material l’hem compartida amb el nostre proveïdor. La veritat és que estem molt contentes amb aquest projecte perquè darrere del mateix hi ha un espai de col·laboració, visites, proves, validar el procediment des del punt de vista de la seguretat alimentària, parlar amb els col·legis, famílies, equips…

Vull agrair als equips de cuina i monitoratge la seva implicació perquè el fet de fer extensiu el projecte a les altres escoles implicarà personalitzar el servei a la dinàmica de cada escola.

En resum, els beneficis del projecte són:

  • Residu zero
  • Reducció del malbaratament alimentari
  • Reducció del sucre
  • Col·laboració estreta amb el productor

Aquí teniu l’enllaç a la notícia que es va publicar el 27/04/23 a la newsletter de Restauración colectiva, portal de referència per als professionals del sector:

https://www.restauracioncolectiva.com/n/10821