EL PEIX I LA SALUT

El peix forma part de la dieta mediterrània i de la nostra gastronomia. És un aliment d’una qualitat nutricional excel·lent, amb una proporció elevada de proteïnes, de la mateixa qualitat que les de les carns, però amb menys quantitat de greix saturat.

La freqüència recomanada de consum de peix, en la programació de menús escolars, segons l’ Agència de Salut Pública de Catalunya, és d’1 a 3 vegades per setmana.

Aquest passat mes d’octubre, l’AESAN ha publicat les següents recomanacions sobre la freqüència de consum de peix per presència de mercuri: 

http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/seguridad_alimentaria/ampliacion/mercurio.htm

Els peixos que formen part dels nostres menús són :

el salmó, el bacallà, el lluç, la llenguadina i el cap de rap.

Tots ells, menys el rap, són especies amb baix contingut de mercuri. El rap té un contingut mig. En els nostres menús escolars no hi ha espècies amb alt contingut de mercuri.

Els criteris que prioritzem alhora de seleccionar-los són:

  • Que no siguin de piscifactoria.

El 75% dels nostres peixos no ho són.

  • Que siguin de pesca respectuosa amb el medi ambient.

Ho aconseguim amb el cap de rap, el 50% del bacallà i el salmó.

  • Que siguin de primera congelació.

Ho aconseguim amb el bacallà.

 

Ramón Luque

Direcció de qualitat i producte d’F.ROCA