Li direm al Martí quants cigrons hem menjat

Benvolguts, benvolgudes,

Ens agradaria fer-vos cinc cèntims del projecte GOTA a GOTA x la sostenibilitat. Volem que sigui un espai de col·laboració  mútua en un tema en el que estem tots tan sensibilitzats.

Durant tot l’any  2019, com a organització, vam endreçar el que havíem fet fins ara en matèria de responsabilitat social corporativa i això  ens va permetre identificar les accions que ja estàvem fent en matèria de RSC i  elaborar un pla d’acció per impulsar el nostre compromís amb la RSC,  millorar la salut de les persones.

És en el marc d’aquest pla que neix el projecte GOTA a GOTA per la sostenibilitat,  per tal de recollir les accions que hem fet  en aquest camp i generar noves iniciatives que volem treballar  amb les escoles. Junts, gota a gota.

Sota aquest paraigües,  tenim el projecte Li direm al Martí quants cigrons hem menjat  que iniciem aquest mes de març i que és  una reflexió sobre el malbaratament alimentari i la reducció de residus al menjador de l’escola.

Cada mes,  pesarem els cigrons que llencem un cop cuinats i servits als menjadors per saber l’impacte mediambiental de la nostra activitat, buscarem accions per reduir-lo amb la col·laboració dels infants i joves de l’escola i li direm al Martí, el pagès que cultiva els cigrons que mengem a l’escola, quin ha esta el resultat.

La presentació d’aquesta acció de pesada, dissenyada arran de la Setmana Europea de Prevenció de residus  del novembre passat, coincideix amb la celebració de La Setmana del Consum Responsable de Barcelona, que es celebra del 13 de març al 5 d’abril del 2020,  que nosaltres fem extensiva a totes les poblacions en les que estem presents.

Una altra acció vinculada al Gota a Gota és la possibilitat de  participar en el projecte Nevera Solidària, del qual som impulsors. Projecte molt relacionat amb l’aprofitament alimentari.

Si esteu interessats en rebre més informació contacteu amb mi mateixa a angelsroca@froca.cat

Cordialment

Àngels Roca