Aquest setembre farà 50 anys que el meu pare, en Francesc Roca, va començar a gestionar la cuina de l’escola Jesuïtes de Sarrià.

Aquest és un fet que va marcar la meva infància perquè moltes de les vivències que recordo estan lligades a les escoles on el meu pare gestionava les cuines.

Recordo la sensació d’enormitat que tenien per mi aquelles escales i aquells passadissos, més encara quan els visitava buits d’alumnes i mestres.

Recordo el pa de pessic que cuinava un dels nostres cuiners, el seu somriure al donar-nos un trosset  a la meva germana i a mi i com gaudíem cada mossegada.

Recordo al meu pare llevant-se molt d’hora al matí per anar a Mercabarna a triar personalment la fruita i la verdura que els mestres i infants menjarien aquella setmana.

I com m’agradava seure al seu costat, remenant papers, imitant la seva feina dissenyant el menú o apuntant els pagaments als cuiners.

Els cuiners que el van conèixer el recorden sempre present, sempre al davant, posant l’èmfasi en els petits detalls.

Donava a la feina aquell punt de professionalitat (d’ofici, com es deia abans) que el portava a escoltar al client amb molta atenció. Sabia que aquest moment era fonamental per assolir la satisfacció final dels comensals.

F.Roca té una història plena d’experiències, de coneixement, d’anècdotes i persones que les han viscut i que han fet que avui ens sentim orgullosos de ser una empresa que creix sense oblidar els valors amb els que va ser fundada.

Mª Àngels Roca

Consellera delegada