Aquest setembre farà 50 anys que el meu pare, en Francesc Roca, va començar a gestionar la cuina de l’escola Jesuïtes de Sarrià.
Aquest és un fet que va marcar la meva infància perquè moltes de les vivències que recordo estan lligades a les escoles on el meu pare gestionava les cuines.
Recordo la sensació d’enormitat que tenien per mi aquelles escales i aquells passadissos, més encara quan els visitava buits d’alumnes i mestres.
Recordo el pa de pessic que cuinava un dels nostres cuiners, el seu somriure al donar-nos un trosset a la meva germana i a mi i com gaudíem cada mossegada.
Recordo al meu pare llevant-se molt d’hora al matí per anar a Mercabarna a triar personalment la fruita i la verdura que els mestres i infants menjarien aquella setmana.
I com m’agradava seure al seu costat, remenant papers, imitant la seva feina dissenyant el menú o apuntant els pagaments als cuiners.
Els cuiners que el van conèixer el recorden sempre present, sempre al davant, posant l’èmfasi en els petits detalls.
Donava a la feina aquell punt de professionalitat (d’ofici, com es deia abans) que el portava a escoltar al client amb molta atenció. Sabia que aquest moment era fonamental per assolir la satisfacció final dels comensals.
F.Roca té una història plena d’experiències, de coneixement, d’anècdotes i persones que les han viscut i que han fet que avui ens sentim orgullosos de ser una empresa que creix sense oblidar els valors amb els que va ser fundada.
Mª Àngels Roca
Consellera delegada
Deixeu un comentari