Cada vegada més, les famílies s’interessen pels canvis que es produeixen en els menús escolars i ens consulten el perquè d’algunes combinacions que resulten, a priori, una mica sorprenents. Perquè un llegum de segon? I la pasta i l’arròs integral, calen? Perquè oferiu iogurt sense sucre? Són preguntes freqüents en els últims temps.

El menú de l’escola, que segueix el Menú 2030, model de menjador saludable i sostenible, és un reflex de l’evolució que s’ha produït en l’àmbit alimentari i de salut i una gran oportunitat per a promoure hàbits saludables i sostenibles.

Seguint les recomanacions de l’OMS, el PReME (Programa de revisió de menús escolars de la Generalitat de Catalunya), aconsella reduir el consum de carn vermella a zero o un cop per setmana i incloure l’opció de proteic vegetal (llegum i derivats) a l’apartat dels segons plats.

En aquesta mateixa línia, la guia Petits canvis per a menjar millor, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i adreçada a la població en general, aconsella reduir sal, sucres, carn vermella i aliments ultraprocessats en favor de fruita, verdura, llegums i aliments integrals.

Si voleu ampliar informació sobre la nostra proposta podeu contactar amb la Sara Dominguez, la nostra dietista a saradominguez@froca.cat