L’Agència de Seguretat Alimentària del Departament de Salut, va presentar a la seu de la Creu Roja de Barcelona, la nova guia de pràctiques correctes d’higiene per l’aprofitament segur del menjar en la donació d’aliments. El Ramon Luque, el nostre director de qualitat i producte va estar present a la taula de debat Com afavorir la donació garantint la seguretat alimentària.

 

A continuació transcrivim la noticia tal qual va estar publicada.

 

Dins el marc de la lluita contra el malbaratament alimentari el passat 30 de gener L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària va  presentar a la seu de la Creu Roja a Barcelona la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’Aprofitament segur del menjar en la donació d’aliments.

La benvinguda ha anat  a càrrec de  la sub-directora de Seguretat alimentària  i Protecció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Carme Chacon i del Coordinador autonòmic de Creu Roja, Enric Morist. Ambdós han destacat el paper de les entitats socials com a acompanyants a l’usuari  en el procés de les donacions cap a una alimentació segura i nutritiva i com l’administració ha de contribuir a protegir i ajudar a garantir aquesta seguretat, així com afrontar els nous reptes que es presentin en l’aprofitament dels aliments.

La presentació de la Guia ha anat a càrrec de Raquel Arpa de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària qui ha destacat els principals punts a tenir en compte per a una redistribució segura: el manteniment de les temperatures dels aliments, les dates de consum, la formació del personal voluntari, també s’han exposats aspectes relacionats amb l’equilibri alimentari i l’atenció a la diversitat.

A continuació, a la taula de debat Cóm afavorir la donació garantint la seguretat alimentària? Daniel Borrell de Banc d’Aliments ha destacat com la gestió de les dates de consum és un punt important per a la seva casuística; Jesús Periáñez, de Creu Roja, ha destacat la importància del  voluntari en l’acompanyament a l’usuari en l’adquisició d’aliments segurs i nutritius  i del bons hàbits alimentaris;  per últim, Ramon Luque, de la empresa de càtering F. Roca i en representació d’una entitat donadora ha destacat la formació del personal de cuina com a element clau per garantir la seguretat dels aliments.

Al finalitzar el debat ha hagut una elevada participació per part del públic assistent, un centenar de persones, que han elevat les seves preguntes als diferents ponents.