Nosaltres, les auxiliars de cuina, som el punt de connexió entre els cuiners/eres i els nens/es que dinen cada dia als nostres menjadors. No només això, som també els ulls que estan pendents de que tot estigui al seu lloc abans, durant i després els àpats, facilitant la feina dels cuiners i cuineres al voltant dels fogons  i l’hora  de dinar dels nens i nenes.

Anna Méndez: Sóc una persona dinàmica, exigent  i m’agrada molt estar amb nens.  Aquests són uns dels motius que fan que estimi molt la meva feina. Com a supervisora del menjador i de la neteja m’encarrego de que quan els nens entrin a dinar tot estigui preparat i a punt. Formem un equip de 21 auxiliars i ens ocupem de que tot funcioni correctament a l’hora de dinar i de que el menjador i  la cuina quedin impecables per al dia següent. La nostra feina és aconseguir, dia  a dia, que els pares i mares tinguin la confiança de que els seu fills estan en bones mans.

Dolors Ortega: Els meus nens són els de les dietes especials, els que tenen : Els meus nens són els de les dietes especials, els que tenen alguna intolerància o al·lèrgia  o que, per la raó que sigui, necessiten una atenció personalitzada. Haig de tenir cura del que mengen, de manera que el nivell de risc és més gran. Gràcies als informes mèdics que em faciliten els pares i mares  sé què poden menjar i què no; i he d’estar molt pendent. Quan cal, cuino els seus aliments a banda perquè no hi hagi risc de contaminació creuada i estudio a casa cada intolerància o necessitat perquè tot estigui correctament servit, en depèn la salut i la seguretat dels meus petits. No puc cometre errors però, per damunt de tot, el que procuro és que tots surtin contents. Els dibuixos que em regalen i les seves caretes quan em desitgen un bon cap de setmana em fan pensar que ho aconsegueixo.

Rosa Pol: Tot i que hi ha d’haver certa agilitat a la filera conec a tots i cadascun dels nens i nenes que hi passen, des dels petitets fins als més grans, i també en conec els seus gustos.

Crec que acabem establint amb ells uns relació especial, fins i tot hem arribat a rebre postals d’algun dels nostres infants des d’un altre país dient-nos que troba a faltar el menjador de l’escola, o ens diuen que ens han trobat a faltar quan ja no hi som. Només això ja compensa, dóna molta satisfacció a la feina i fa que, dia a dia, anem creixent tots plegats.